Op zoek naar natuurschoon, van de Alpen tot de Ardennen, met Yvo

Je weet dat je een gepassioneerde avonturier hebt ontmoet als hij te veel favoriete Tours heeft om uit te kiezen. Yvo in den Bosch is een Belgische hiker, die sinds kort ook is begonnen met trailrunnen. Ondanks dat hij in een relatief vlak deel van de wereld woont (of misschien juist wel dankzij), hebben de bergen altijd een grote aantrekkingskracht op hem uitgeoefend. Hij heeft gewandeld en hardgelopen in vele gebergtes in Europa, van de Pico do Arieiro in Madeira tot de Alpen.

Als hij het heeft over zijn liefde voor het outdoorleven, zegt Yvo: “Je voelt je nederig, gegrond en relaxt, en tegelijkertijd opgewonden als je omgeven bent door alles wat de natuur te bieden heeft”. Deze passie is ook duidelijk te merken wanneer hij het heeft over zijn recente trips.

Zo weet je zeker dat hij het meent, als hij bijvoorbeeld zegt dat de Alpen een speciale plek in zijn hart hebben:

Er is gewoon iets betoverends aan de grote hoogtes, adembenemende uitzichten over het gebergte, bergtoppen en valleien, wilde dieren, ongerepte bergmeren, en de complete onderdompeling in de natuur. Ik blijf zeker terugkeren naar de Alpen voor meer avonturen!” 

En als je een paar van zijn Tours bekijkt, zoals deze in Kleinwalsertal of deze in Zuid-Duitsland, snap je meteen waarom!

Je begrijpt dan ook direct waarom hij de taak om zijn favoriete Tour op zijn komoot-profiel aan te bevelen een “mission impossible” noemt. Uiteindelijk is het hem gelukt om een selectie van drie te maken (of eigenlijk 5, als je de bovenstaande Alpentours meerekent):

Yvo heeft twee partners voor zijn avonturen: zijn vriendin en zijn hond. Maar op hun klim naar de Pico do Arieiro moest de hond helaas thuisblijven. Yvo en zijn vriendin beklommen de piek rond 6 uur ‘s ochtends om de zonsopgang te zien en bewonderden de omringende bergtoppen van boven de wolken – een indrukwekkende ervaring die Yvo sprakeloos achterliet.

Het Müllertahl in Luxemburg is de volgende op de lijst: “Luxemburg verbaast me elke keer weer met haar prachtige rotslandschappen, smalle kloven en grotten om te ontdekken. De prachtige stroompjes en watervallen creëren een surreële en sprookjesachtige atmosfeer. Ik kom keer op keer weer terug naar deze plek.

Zijn laatste keuze is één van zijn favoriete trailrun Tours naar Altenahr: “De omgeving van Altenahr is uniek. Ik ben een grote fan van de uitdagende beklimming die je naar de hoogste toppen brengt, waar je getrakteerd wordt op prachtige uitzichten over de Ahr vallei, met haar pittoreske dorpjes en wijngaarden. Altenahr is altijd een mooi avontuur!”

Terwijl hij moeite heeft met het kiezen van een favoriete Tour, is het makkelijk om één favoriete Highlight uit te kiezen – een klim in de Belgische Ardennen: “Ik vind dit segment langs de Ninglinspo rivier in de Ardennen fantastisch. Het is een technische, uitdagende, mooie, maar vooral leuke klim over grote rotsblokken, houten bruggetjes en langs vele watervallen. Dit was mijn eerste hike in de Ardennen, waardoor ik verslaafd ben geraakt aan wandelen en ik vind het hier elke keer weer magisch.

Als het op toekomstige avonturen aankomt, heeft Yvo zijn zinnen gezet op de eindeloze gebergtes, hoge bergtoppen en blauwe meren van Noorwegen. Schotland staat ook op zijn bucketlist, vooral het eiland Skye. En de Alpen blijven natuurlijk altijd trekken!

Niets staat vast, maar het klinkt allemaal goed in ieder geval. Volg Yvo’s avonturen op komoot hier.

Foto’s © Yvo in den Bosch