Ontdek het plannen en navigeren van routes op onbekend terrein

image credit Chris McClean

Because sometimes, the best adventures start when you leave the beaten path behind, we’ve introduced off-grid planning and navigation capabilites, so you can plan and navigate every adventure with komoot. All you’ve got to do is be brave enough to go off-grid.

Ga op avontuur zonder beperkingen: met de nieuwe routeplanning en navigatie op onbekend terrein van komoot, kun je overal op de kaart een waypoint droppen en er naar toe geleid worden met turn-by-turn spraaknavigatie en offline kaarten. Voeg in de planner een waypoint aan je route toe en kies om de automatische routering van komoot op het netwerk van bekende wegen te negeren. Komoot plot dan een rechte lijn naar dat individuele waypoint en alle waypoints daarna, tot je besluit weer gebruik te maken van bij komoot bekende paden, wegen en straten.

Plan op zichzelf staande segmenten of hele routes

Weet je dat je een rivier over kunt steken op een bepaald punt? Ken je een mooiere weg naar de top van een berg? Wat je reden ook is om het gebaande pad te verlaten, op komoot kun je rekenen. Je hebt de mogelijkheid om een hele route op onbekend terrein te plannen, of op zichzelf staande segmenten waar het nodig is. Stel komoot in om bekende wegen tussen twee waypoints te negeren, en klik om bekende wegen weer te volgen als je terug wilt naar bekende paden.

Zie alle informatie die je nodig hebt

Ook al is je route op onbekend terrein nieuw voor komoot, dan nog kunnen we op basis van de topografie van je segment en je gekozen sport de data leveren die je outdoorervaring geweldig maakt. Komoot geeft je een nauwkeurig overzicht van de tijdsduur van dit segment, het hoogteverschil dat je moet overbruggen, tot de totale lengte van je avontuur op onbekend terrein.

Navigatie op onbekend terrein—waar je ook naartoe gaat

Om je avontuur op koers te houden, zelfs wanneer je plannen veranderen, werkt de spraaknavigatie en offline functionaliteit van komoot net zo betrouwbaar op segmenten op onbekend terrein. Je hoeft alleen de offline kaart van een regio te downloaden voor je vertrekt. Komoot geeft je een gesproken  waarschuwing als je segment op onbekend terrein eraan komt en houdt je op koers als je van je geplande route dreigt af te wijken. Een handig kompas helpt je om je richting bij te houden, terwijl je je voortbeweegt—en je daarmee weer terug op de bekende paden te krijgen, precies waar jij dat gepland hebt.