Houd controle over alles wat je deelt op komoot met nieuwe privacy-instellingen

Komoot is een community van avonturiers die altijd meer van de wereld willen ontdekken en daarvoor de beste technologie gebruiken. Maar hoe leuk het ook is om nieuwe avonturen te beleven, het is wel fijn om controle te hebben over met wie je jouw outdooractiviteiten deelt – in de echte wereld én op komoot.

Daarom introduceren we een aantal nieuwe privacy-instellingen waarmee je meer invloed hebt op de zichtbaarheid van je profiel en Tours. Zo heb je nog meer controle over wat je deelt op komoot en met wie.

Wat je kunt doen met de nieuwe privacy-instellingen

Stel je privacyzones in

Het instellen van een privacyzone rondom plekken zoals je huis, werkplek of huizen van familieleden maken deze locaties privé voor jou. Start- en eindpunten van je Tours binnen deze zones zijn alleen zichtbaar voor jou.

Organiseer je volgers

Net zoals je in het echte leven je vrienden kunt kiezen, geeft komoot je de mogelijkheid om je volgers uit te zoeken door een goede vrienden-lijst te creëren met de mensen die je kent en vertrouwt. Zij zijn de enigen die jouw gedeelde Tours en Collecties kunnen zien. Daarnaast is het nu mogelijk om volgers te blokkeren.

Beheer de privacy van je account

Als je maximale privacy voor je komoot-profiel wilt kun je je hele account privé maken. Alleen goedgekeurde volgers kunnen jouw profiel, Tours en Collecties zien en erop reageren.

Bekijk de zichtbaarheid van je account

Bepaal wie jouw content ziet

Wil je jouw rit, wandeling of hardloopsessie liever voor jezelf houden, of alleen met je goede vrienden delen? Je kunt nu de zichtbaarheid van elke Tour die je plant of voltooit, of elke Collectie die je creëert aanpassen. Je kunt kiezen uit de volgende opties voor het privacy-niveau:

Alleen jij

Je Tours zijn standaard privé. Niemand kan ze zien of erop reageren in je profiel en andere komoot-gebruikers krijgen geen melding als jij een privé Tour voltooit.

Goede vrienden

Deel je Tours met de mensen op je goede vrienden-lijst.

Alle volgers

Als je je account privé maakt, kun je ervoor kiezen om je Tours alleen te delen met goedgekeurde volgers.

Iedereen

Als je profiel openbaar is kan iedereen op komoot de Tours die je op openbaar hebt gezet zien en erop reageren.

Nodig mensen uit voor privé Tours

Je kunt je Tours nu privé houden en je beste maatjes ervoor uitnodigen. Beide opties zijn dankzij onze vernieuwe privacy-instellingen nu tegelijkertijd mogelijk!

Is je interesse gewekt? Wil je een gedetailleerde uitwerking lezen? Deze handige hulpgids geeft je alle details over de nieuwe functionaliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *