Betere kaarten voor betere avonturen

Het is tijd voor een makeover bij komoot. Maar in plaats van een nieuw kapsel te proberen of onze baard af te scheren, hebben we de komoot-kaart een nieuwe look gegeven. Velen van jullie hebben hiervoor goede suggesties voorgesteld en jullie enthousiasme heeft aanstekelijk gewerkt.

Daarom hebben we achter de schermen een aantal dingen aangepakt. Sommige updates zijn duidelijker te zien dan anderen.

Veranderingen die je kunt zien

Nationale parken herken je nu in één oogopslag dankzij fellere kleuren.

Wegen en paden die privé, verboden, of gesloten zijn hebben nu een waarschuwingsteken, zo kun je ze makkelijker vermijden.

Fietspaden zijn duidelijker te zien – zelfs als de kaart helemaal uitgezoomd is.

Dankzij nieuwe kleurgradaties voor verschillende wegtypen plan je eenvoudig routes over kleinere wegen.

Spoorwegen en daarmee ook plaatsen met treinstations zijn beter te herkennen, zo is het makkelijker om je horizon te verbreden tijdens je avonturen.

Voor de avonturen die verder van huis plaatsvinden: plaatsnamen worden nu in meerdere talen getoond.

Hoe je met deze veranderingen betere avonturen kunt plannen

De nieuwe komoot-kaart voor 2021 legt de nadruk op avontuur. Dankzij scherpere kleuren en nieuwe kleurgradaties zijn de plekken waar je mooie avonturen kunt beleven duidelijk te zien. Zo kun je ze  tijdens het plannen gemakkelijk in je Tours opnemen.

Probeer het zelf uit. Bekijk de nieuwe kaart in de routeplanner.

P.S. Voor iedereen die verder gaat: de komoot Premium-feature voor Sport-specifieke kaarten heeft ook een flinke boost gekregen. 

Onder de updates zijn duidelijk zichtbare internationale fiets- en mountainbikeroutes en lokale fietsnetwerken, IMBA ratings voor trails in de VS, en officiële wegmarkeringen die op de kaart zelf getoond worden. Ontdek Sport-specifieke kaarten.